TJH KORAD LPIII Scanderna's Svart Laser

f. 1997-04-17
d. 2009-08-21

E: Hovrikets Gizmo af Qvick

U: Scanderna's Svarta Dessie


Denna hund hade allt jag kunnat önska mig. Han var livlig, genompositiv, utmärkt familjehund, initiativrik, vänlig, busig, modig, stabil, påhittig orädd och alltid lika sprudlande glad. Det jag uppskattat mest är nog ändå hans totala tillit till människor. Han var inte på något sätt översocial men han var så socialt säker. Ska jag säga något negativt om honom så är det att han var skällig! Ville han något eller var laddad så skällde han mycket uppfordrande. Väldigt frustrerande för det gick inte alltid att få tyst på honom när JAG ville. En annan sak var att han alltid var full i bus, en riktig Emil i Lönneberga, och det var han in i det sista. Det kunde passera 25 cyklister men den 26:e skulle han skälla på. Inte lätt att vara med alltid. T o m han sista dag i livet så jagade han fåglar. Det finns många berättelser om de hyss han gjorde men precis som Emil så var det aldrig något ont i det.

Under det sista året framför allt, märkte jag att han faktiskt blivit gammal. Våra långa skogspromenader tärde på honom och de blev kortare och kortare. Men han var alltid lika pigg och glad men i kortare stunder. Helt klart är att hans kropp var betydligt äldre än hans sinne var. Bara några dagar innan jag tog bort honom körde vi lite lydnad på en gräsmatta och han blev så glad när han fick gå lite fot. Däremot hörde han ingenting på slutet så det var inte helt lätt att kommunicera med honom.

Vi tävlade en hel del och bland hans meriter finns 2:a pris elit lydnad, cert-poäng i elit spår, godkänd högre sök, TJH och inte mindre än 4 tjänstehunds-SM.

Som jag älskat denna hund, så mycket han gett mig och så mycket han lärt mig!!! Han är evigt älskad och saknad!