Om mig

Jag heter Karin Haglund och bor tillsammans med mina hundar Arn, Grip och Äss i ett litet hus strax utanför Göteborg.

Sedan 1997 tid har jag bedrivit kursverksamhet runt om i landet, mestadels runt Göteborg. Tidigare har det framför allt varit valpkurser och vardagslydnad men på senare år har det blivit alltmer tävlingsinriktade kurser och helgkurser i tävlingslydnad och inlärningspsykologi. Håller även en del utbildningar för instruktörer bl a i brukshundklubbarnas regi. Och i takt med att jag tränar, tävlar och jagar aktivt med mina egna hundar så börjar det också bli en del jaktapportering för spaniel och retrievers.

Under 3 års tid ägde jag också en djurtillbehörsbutik i Gråbo. Jag upptäckte dock att det blev för mycket att både driva butik och hålla kurser så därför sålde jag butiken. Sedan dess har jag ändå besökt butiken ungefär en gång varannan vecka i 15 års tid, och klippt klor på traktens hundar. Det brukade vara 20-40 hundar varje gång så det var väldigt populärt.

Tidigare har jag jobbat inom handels, som montör, lackerare och produktionstekniker på Volvo Lastvagnar. Under 2005 läste jag till undersköterska på komvux för att komplettera mina kunskaper på olika sätt. Jag har dessutom valt att både läsa psykiatri och sjukvård. Under ca 10 år jobbade jag som undersköterska 50% på Kungälvs sjukhus. Men eftersom både man jobbar nästan varannan helg i sjukvården och många av mina kurser ligger på helger så har jag valt att jobba på timmar istället. Då kan jag styra min tid på ett bättre sätt. Ibland är det skönt att göra något som inte har så mycket med hundar att göra och att ha arbetskamrater.

Jag har tidigare också jobbat som fodervärdskonsulent åt Försvarsmaktens blivande tjänstehundar. Det innebär att man ska stötta och hjälpa de fodervärdar som finns i området under deras fodervärdstid. Hundarna, schäfrarna, ska sedan utbildas till bevakningshundar, minhundar eller vapen- och ammunitionssökande hundar. Det är ett jättespännande projekt! Tyvärr räckte inte tiden till som jag önskade och i oktober 2014 lämnade jag det uppdraget.

Jag tycker att det är oerhört viktigt att fortsätta utvecklas och därför går jag hela tiden nya kurser, 1-2 ggr om året brukar det bli. Det senaste nu är att jag läser på Göteborgs universitet för att utbilda mig till yrkeslärare inom framför allt omvårdnad men även naturbruk med inriktning hund. Det kommer innebära att jag kan jobba på gymnasium eller komvux för att utbilda blivande undersköterskor eller hundelever. Då blir det måndag till fredagsjobb och helgerna blir lite friare. Som ni kan se på min utbildning har det blivit en och annan kurs genom åren. Jag hoppas att ni ska finna det ni söker på dessa sidor.

Bästa hälsningar

Karin