Om mig

Jag heter Karin Haglund och bor tillsammans med mina hundar Arn och Grip i ett litet hus strax utanför Göteborg.

Sedan 1997 tid har jag bedrivit kursverksamhet runt om i landet, mestadels runt Göteborg. Tidigare har det framför allt varit valpkurser och vardagslydnad men på senare år har det blivit alltmer tävlingsinriktade kurser och helgkurser i tävlingslydnad och inlärningspsykologi. Håller även en del utbildningar för instruktörer bl a i brukshundklubbarnas regi.

Under 3 års tid ägde jag också en djurtillbehörsbutik i Gråbo. Jag upptäckte dock att det blev för mycket att både driva butik och hålla kurser så därför sålde jag butiken. Sedan dess har jag ändå besökt butiken ungefär en gång varannan vecka i 15 års tid, och klippt klor på traktens hundar. Det brukade vara 20-40 hundar varje gång så det var väldigt populärt.

Tidigare har jag jobbat inom handels, som montör, lackerare och produktionstekniker på Volvo Lastvagnar. Under 2005 läste jag till undersköterska på komvux för att komplettera mina kunskaper på olika sätt. Jag har dessutom valt att både läsa psykiatri och sjukvård. Under ca 10 år jobbade jag som undersköterska 50% på Kungälvs sjukhus. Numer räcker inte tiden till och jag jobbar där på timmar vilket funkar fint. Ibland är det skönt att göra något som inte har så mycket med hundar att göra och att ha arbetskamrater.

Jag har tidigare också jobbat som fodervärdskonsulent åt Försvarsmaktens blivande tjänstehundar. Det innebär att man ska stötta och hjälpa de fodervärdar som finns i området under deras fodervärdstid. Hundarna, schäfrarna, ska sedan utbildas till bevakningshundar, minhundar eller vapen- och ammunitionssökande hundar. Det är ett jättespännande projekt! Tyvärr räckte inte tiden till som jag önskade och i oktober 2014 lämnade jag det uppdraget.

Jag tycker att det är oerhört viktigt att fortsätta utvecklas och därför går jag hela tiden nya kurser, 1-2 ggr om året brukar det bli. Som ni kan se på min utbildning har det blivit en och annan kurs genom åren. Jag hoppas att ni ska finna det ni söker på dessa sidor.

Bästa hälsningar

Karin