Exempel på tidigare uppdrag

Hundutbildningsgruppen

Har under flera år varit en av instruktörerna på instruktörsutbildningen. Det har då handlar om lite olika saker, bl a inlärning, klickerträning, vardagslydnad, om att ha kurser mm.
Har även instruerat på deras berikningskurs om revirbeteenden och hur man kan berika sin hund genom t ex patrullstig.

Sandens Hundskola

Under 14 års tid har jag hållt kurser i deras regi. Det handlar främst om tävlingslydnadskurser men även om problemhundar.

Herrljunga BK

Haft en helg under instruktörsutbildningen. Pratat om inlärning, berikning, vardagslydnad och klickerträning. Även haft föreläsning om problem med hundmöten.

Halmstad BK

2012, 2013, 2016, 2017, 2018 o 2019  så har jag varit instruktör på Halmstadlägret. Då blev det tävlingslydnad och brukslydnad så det sprutar ur öronen ;-)

Bergenhovs kennel

Har varit med på nästan alla kennelns valpträffar när de är ca 4 månader. Har också varit instruktör på de senaste kennellägrena, senast 2013.

Forserums BK

Hade en ren klickerkurs där.

Rasklubbar

Jag har gjort en del föreläsningar hos rasklubbar och distrikt. Ofta om hundmöten men även klickerträning och inlärning. Bl a har jag pratat för Cairnterrier, Airdaleterrier, Kelpie, Boxer, SKK:s södra avdelning, polisens hundförare m fl.

SBK:s Skaraborgsdistriktet

Under två år var jag där som lydnadsinstruktör på deras läger.

Boxerklubben

Hade en ren klickerkurs där tillsammans med min vän Heléne Gustafsson.

Hovawartklubben

Förutom alla kennelläger jag varit på så har jag varje år sedan 2014, varit instruktör på Södra LO:ts stora läger nere i Halen på Kristi himmelsfärdshelgen. Då är det tävlings- och brukslydnad i 4 dagar. Sedan anordnar klubben varje år ett lydnadsläger för dem som kommit lite längre i sin träning och där man försöker att ha duktiga instruktörer med och där har jag varit två år i rad och kört framför allt brukslydnad.

Petipas kennelläger

Föreläsning och praktisk lydnadsträning fre-lör i Kyrkekvarn feb 2016. Petipas är en korthårskennel med jättefina och trevliga hundar.

Spinoys kennelläger

Under en helg våren 2016 drillade jag ett gäng tervar i bruks och lydnad, samt hade föreläsning på fredag kväll.

Familjehunden i Nordmarken

Helgkurs i bruks och lydnadsträning 1-2 ggr per år seadn våren 2016, plus föreläsning fredag kväll

Lomma Bk o Veberöds Bk

Ett stabilt gäng som tränar brukslydnad och lydnadslydnad 1-2 ggr per termin sedan 2015.

Svalövs BK

Ännu ett bruks- och lydnadsläger där jag varit våren och hösten 2017, sedan på våren 2018 o 2019

Oskarströms BK

Var spårinstruktör under en helg, och lydnadsinstruktör under en helg under 2018

Torslanda Öckerö BK

Bruks- och lydnadsläger hösten 2019

Scanderna's kennel

Under många år var jag instruktör på kennellägret varje vår. Då var det mest tävlingslydnad som stod på programmet men även vardagslydnad och utveckling av valpar och unghundar.

Hallå Hund

2014-2018 hade jag tävlingsriktade kurser här, och även en och annan dirigeringskurs för retrievrar.

Alingsås BK

Haft en helg under instruktörsutbildningen. Pratat om inlärning, berikning, vardagslydnad och klickerträning. Även haft föreläsning om problem med hundmöten.

Trollhättans BK

Var instruktör på deras pep-kurs för instruktörer. Då blev det allt från inlärning i praktiken till tävlingslydnad och berikning.

Torsby BK

En helg med bruks- och tävlingslydnad hösten 2015 och ytterligare en våren 2016

Diverse kennelläger

Några av de kennlar jag varit på är Bergenhovs kennel, Scanderna's kennel, Lintrollets kennel, Corques kennel, Kings & Queens kennel, Elliegårdens kennel, Skoddevika kennel i Norge. Fonrojas, Foggens kennel m fl.

Gröninge Hundskola

Hade tävlingslydnad där under några terminer.  

Clarebergs Djurägarförening

Där hade jag en fortbildning för deras instruktörer en helg. Den handlade om klickerträning, inlärning och lite tävlingslydnad.

Föreläsningar

Förutom redan nämnda så har jag varit runt och haft föreläsningar om bl a Hundmöten, tävlingslydnad och klickerträning. Har bl a varit på Vänersborgs BK, Alingsås BK, Hallå Hund, Sandens Hundskola, Habo BK, Herrljunga BK m fl

SoS - Service- o signalhundsförbundet

Haft föredrag på deras servicehundsutbildning men också en helg helgs fortbildning för instruktörerna.

Realgymnasiet

Har fått lite olika uppdrag för skolan här i Göteborg och Borås när det gäller hund. Bl a har jag pratat lite om jakt, och jaktapportering. Någon gång har det handlat mer om tävlingslydnad. Och vid fyra tillfällen har jag varit instruktör på deras Tjänstehundsläger i 5 dagar där de har fått lära sig allt om patrullhundar bl a.

Lunds BK

Har varit instruktör på deras bruks- och lydnadsläger tillsammans med Anders Kjernholm och Karin Fischer-Kristiansson vid ca 4 helger 2015-2019

Laholms BK

Denna klubb har årligen bruksläger och hösten 2017 var jag där som spårinstruktör en helg.

Bruks- o lydnadsläger i Sala

Brukslydnadsinstruktör på Towa Lindhs och Camilla Lindquists stora läger i Sala 2018 o 2019

SBK:s Göteborgsavdelning

Spårinstruktör på deras stora bruksläger hösten 2019

Kungliga hundar

Sedan hösten 2018 har jag inlett ett nytt samarbete med Kungliga hundar i Göteborg, där jag håller tävlingsinriktade kurser inomhus på Hundarenan.

Växjö BK

Bruks- och lydnadsläger 2018 o 2019